Recept

Dessert tips till nyår

Slutet gott allting gott. Nyårs menyn måste ju avslutas med en dessert.

Här har jag gjort en mousse med jordgubbar och rabarber som jag frusit i portionsformar. Att jag fryser moussen är för att enkelt få ur moussen ur formen, sen måste den tina innan servering. I och med att den innehåller gelatin håller den ihop. Att smula lite kaksmulor till är både fint och ger crunch.

Nästa dessert är tobleroneparfait som jag fryser i småformar av silikon. Serveras med jordgubbssås. Jag har också gjort italienskmaräng som jag bränt av direkt på tallriken.

En enkel dessert är marängsviss och den blandar man ihop när man ska äta den så minimalt med förberedelser. Här med pepparkaksglass och blodapelsin.

Sött och syrligt får man med lingonparfait, denna serverade jag med varm kolasås som gästerna själva fick hälla på. Smulet är rostad vitchoklad.

En ljuvlig bananpaj som serveras med vaniljglass. Ingen förberedelse utan man gör den och serverar direkt.

Bananpaj

Skiva 3-4 bananer och lägg dem i en mindre pajform alt portionsformar. Blanda 100g rumsvarmt smör, 0,5dl ljus sirap, 1dl socker, 1,5dl mjöl och en nypa salt till en slät massa. Fördela massan över bananerna och grädda i 200 grader ca 15 min/ till den fått fin ljusbrun färg. Servera med glass eller grädde.

Jag brukar göra maränger då jag har äggvita över. När jag gör parfait så blir det ofta lite över som jag fryser in i små silikon/pralinformar. Detta gör att man kan plocka ihop en dessert av det man har och den ser väldigt genomtänkt ut.

Detta är ett ihopa plock med mini pavlova, tobleroneparfait och mangopannacotta.

Sist men inte minst varm kladdkaka som serveras direkt ur ugnen med vaniljglass

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s