Okategoriserade

Formbröd

Jag har lärt mig att lösa jäst i degvätskan innan man tillsätter resten av ingredienser vid bröd och bullbak. Nu slås allt det man lärt sig bort och bagare bara häller i alltihop och kör länge i maskinen med samma fluffiga resultat. Jag har inte provat men idag gjorde jag det. Alltså smulade jag 50g jäst i en bunke, klickade i 50g smör, 1tsk salt,1msk socker, 5dl ljummen mjölk och 6dl mjöl. Sen körde jag detta i maskin och tillsatte mjöl tills degen släppte kanten. Ca5 min arbetade maskinen degen och därefter fick den jäsa 30 min.

Jag valde att baka ut 10 rosenbröd och ett formbröd av degen. Jäs ytterligare 30 min sen penslade jag dem med uppvispat ägg och hällde vallmofrö över. Därefter gräddade jag formbrödet ca 30 min i 200grader medan rosenbrödet bara tar ca 10-12 min på samma grad antal.

Superbra resultat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s