Okategoriserade

Att äta billigt

Januari ska var den månaden på året när plånboken är som tunnast. Julen med alla julklappar och alla julkalas och januari med många stora poster av räkningar. Jag är en person som noga planerar och lägger undan så att jag aldrig ska behöva få ”tomt” på kontot utan handlar tillexempel julklappar under hela hösten så att inte kostnaden blir så kännbar. Däremot tycker jag att det är utmanande att försöka laga billig vardagsmat. Idag har jag gjort potatissoppa på fyra potatisar, en halv lök, vatten, 1 buljongtärning, salt, peppar och en skvätt grädde. Ca 11-12 kr och det räckte till tre personer så ca 4kr/portion ungefär. En smörgås med ost serverade jag också till.

När jag lagar soppa brukar jag ha en dessert till och nu när apelsinerna är så goda så fick det bli solskensdessert.

Skivade apelsiner med vispad vaniljgrädde, rostade mandlar och lite honung. Ca 15kr och det räckte också till 3 personer så 5kr/portion. Totalt kostade måltiden med hembakt bröd ca 11-12kr och jättegott dessutom. Till kvällen stekte jag pannkakor på 3 ägg och kostar ca 12-13kr med en klick sylt. Från lunchens dessert fanns det grädde kvar så ca 6-7kr/portion

Totalen för denna torsdag är 16-17kr/person iallafall mat under tjugan. Så visst går det att äta både gott och billigt. Tips är också att handla efter säsong, där kan man tjäna pengar. Sedan är ju soppa perfekt, man taget vad man havet och det räcker till många. Försöker ha soppa på menyn en gång i veckan. Dessa två rätter innehåller ju lite dåligt med proteiner så det kunde jag tillsatt i soppan i form av lite bacon, räkor, ägg eller dyl. Dock hade jag ost på smörgåsen och kanske åt ägg till frukost ( det gjorde jag inte men kunde gjort🤣)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s