Okategoriserade

Nyårslöften

Jag brukar ha något nyårslöfte för att det känns bra med en nystart, året ligger som ett ovikt blad framför dig och jag gillar att planera och strukturera. Jag brukar ju alltid ha små mål eller delmål att jobba mot så ett nyårslöfte kan ju vara just ett delmål som infaller just i starten på det nya året. Tittar man på resultat så har jag nog alltid genomfört mina små del mål men inte lyckats så bra med nyårslöften tyvärr. Varför vet jag inte för det har de senare åren varit rimliga. För två år sedan var löftet att slå ett slag för den underskattade söndags middagen. Ofta bjuder man hem folk till fredag eller lördags kvällen men varför inte umgås på söndag lunch. Man äter ju ändå lunch och ibland känns söndagen lite ångestfylld för att helgen lider mot sitt slut så varför inte göra den lite mysig. Jag gick ut hårt i början av det året men sen blev det liksom inte.

Förra året skulle jag förgylla vardagen lite mer så att det inte bara blir roliga saker på helgen, vardagar är ju ändå flest. Gick väl sådär också, visst blev det bio någon onsdag men sen är det lätt att bara fixa lite mat och se på tv liggandes i soffan. Dock lämnade jag min gamla blogg Vovvarna på Västergården och skaffade denna nya bloggen med namnet fredaghelaveckan för att förstärka att alla dagar är lika ”roliga”( om de nu är så?)

Årets löfte är ett behov som jag aldrig trodde att jag behövde lära mig. Jag vill eller rättare sagt behöver lära mig kunna lasta mina hästar och själv köra transporten. Jag har alltid sagt att jag inte tänker lära mig det då enda gången jag lämnar hemmet med hästen i transporten är om hästen är sjuk och då kan Benny köra. Men nu hade Frida Gryttborn en heldagskurs med sin kollega då man kunde anmäla sig för två ridpass lunch och fika. Det hade jag velat varit med på så då bestämde jag mig för att behovet jag inte hade nu har blivit ett behov som jag ska se till att lösa. Så här ska backas och lastas

Mina gamla nyårslöften får ligga kvar, kanske går det bättre för söndags middagen i år.

Och vardagslyx kan vara en fin hundpromenad, lite kardemumma i kaffet eller att hoppa med hästen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s