Okategoriserade

Pakoras

Idag testade jag att göra indiska pakoras som är en smet gjord på kikärtsmjöl och i den doppar man valfria grönsaker eller kyckling, kött som sen friteras. Ett toppen sätt att resthantera. Jag använde lite riven potatis, riven morot, lök och lite ledsen brysselkål. Vi åt med raita och lite naanbröd.

Mina Pakoras

Blanda

200g kikärtsmjöl

1/2tsk av vardera salt, cayennepeppar, bakpulver och gurkmeja

1tsk av garamasala och torkad koriander


Rör i vatten så det blir som en tjockare pannkakssmet. Häll i grönsakerna och klicka i grönsakssmeten i tjockbottnad gryta med het olja. Fritera och tänk på att ha ett lock i närheten. Man ska ha respekt för fritering.

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s