Okategoriserade

Påfyllning

Då krävdes det lite påfyllning av bröd i frysen för kommande frukostar. Idag blev det enkelt med det oknådade brödet, vilket innebär att det inte knådas efter jäsning utan bara föses ihop. Så minimal arbetsprestation men maximalt resultat :).

Det oknådade brödet

25g torrjäst ( eller vanlig)

Ca10dl vetemjölspecial

5dl ljummet vatten

1dl mjölk, ljummen

1tsk salt

1msk honung

Gör så här:

Blanda torrjästen med mjölet. Tillsätt salt. Ljumma vätskan och rör i honungen. Blanda allt och tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska vara lite lös. Kör degen ett par minuter i maskinen. Låt jäsa 1-2 timmar beroende på hur din dag ser ut. Häll ut degen på bakbordet dela i bitar ca 16 st och bara fös ihop dem med hjälp av lite mjöl inte knåda. Låt jäsa på plåten ca 20 min. Grädda på 225 grader ca 15-20 min eller tills de fått önskad färg. Låt svalna utan handduk för frasig yta.

Så måste man ju provsmaka med lite smör

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s