Okategoriserade

Lucka 18

Nu har det producerats godis med varierat resultat. Först ut teaterkonfekt. Jag har gjort det enkelt för mig och använde mig av färdig marsipan som jag färgat och kavlat tunt. Mellan lagren penslar jag ett tunt lager choklad. Sen är det bara att skära dem i bitar.

Jag har också gjort knäck på ett nytt sätt efter tips från @alicespetz genom att koka vanlig knäcksmet till 125 grader och röra i rostade nötter. Alice använde pekannötter , jag använde en nötmix med hasselnötter, jordnötter och pistagenötter. Man kan ta de nötter man gillar bäst. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en form. Låt stelna lite och pensla sen över choklad. Jag blandade mörk och ljus. Låt det sedan stelna i kyl. Skär i bitar. Lite svårt att få snygga bitar men det är så gott.

Jag gjorde också ett försök på rosa brändamandlar men dom blev inte bra så där lägger jag inte ut receptet.

Lite fudge vill jag ju också ha

Fudge ca 40st

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao

50 g smör
200 g mörk eller ljus choklad

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull och låt det puttra på medelvärme, till 122 grader.

Stäng av värmen och blanda ner smöret och chokladen. Blanda ordentligt.

Häll upp fudgesmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm. Låt fudge stelna i kylen när den kallnat. Låt den stå i kylen ett par timmar innan du skär den i bitar med en vass kniv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s