Okategoriserade

Lucka 2, Pepparkaksdeg

Jag vill alltid ha lite pepparkakor till lucia men har ingen lust att stå och baka i flera timmar. Jag brukar därför sätta en deg och förvara i kylskåpet och så gräddar jag en plåt lite då och då. Ge gärna bort en bit till någon i present.

Receptet har jag använt mig av i flera år och heter Harriets pepparkakor och finns i vår kokbok

Tant Harriets pepparkakor

Rör 300g smör smidigt med 5dl socker och 1dl sirap. Rör i 1msk malen ingefära, 2msk malen kanel, 1msk malda nejlika och 2tsk mald kardemumma. Tillsätt 1 msk bikarbonat och 2dl vatten. Sist ca 1,5l mjöl. Arbeta ihop degen och låt den vila täckt i kylskåp minst ett dygn.

Kavla och ta ut kakor med mått som gräddas ca 4-5 min i 200 grader. Ju tunnare kakor kortare tid i ugnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s