Okategoriserade

Upp och ner

Detta året har inte varit som andra år, man kan inte göra riktigt som man vill. Undvika folksamlingar, stora fester, inte hälsa i hand eller trängas i shoppingcenter. Vad man inte får glömma är att vi har inte haft någon lock down utan har kunnat vara ute och leva någorlunda som vanligt. För våra äldre har det så klart varit jobbigt med isolering och att inte få träffa sina nära och kära. Många har lärt sig använda digitala verktyg på ett helt annat sätt och kreativiteten på nya sätt att umgås genom picknicks och annat har flödat. Nu går vi mot jul och kan inte riktigt ha julfirande som vi brukar. Då ska man tänka på att julen har många dagar och man kan träffas på olika sätt.

Då man tillbringar mycket tid hemma finns det mycket man kan göra. Kanske läsa en bok utan att behöva ha dåligt samvete. Jag brukar lyssna på böcker för då kan jag göra någonting samtidigt och för mig känns det bra. Jag blev så lycklig i veckan då jag upptäckte att det har kommit en ny bok om kommissarie Ewert Truut som är en favorit för mig.

sen kan man baka goda bakverk eller bröd. Om man orkar och har tid kan man göra mycket gott i förväg till jul, det mesta går att förbereda och frysa.

Härliga skogspromenader med hundarna kan man också hinna med, eller soffmys med kissen. Snart har vi nog ett vaccin och kanske kan återgå till det ”normala” men under tiden får man nog försöka njuta av det lilla.

Dagen idag började inte blogg-vänligt med en hund som fick ett epilepsianfall och tömde tarmen fullständigt och for runt i det så städning eller snarare sanering av rum och hund. Nu fortsätter jag på lite samma tema med att gå ut och mocka i stallet :). God söndag på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s