Okategoriserade

Tisdagsmat på en onsdag

Tisdagar har ju på senare år blivit förknippad med fläsk. Idag är det ju onsdag men jag blev så sugen på raggmunk så det fick gå bra på en onsdag. Att jag inte lagar fläsk och raggmunk så ofta beror på att det blir sjukt osigt i köket men det var det värt.

Raggmunk på mitt vis till 2 personer

1dl mjöl blandas med 0,75tsk salt. Tillsätt 1,5dl mjölk och rör klump fritt. Tillsätt 1dl till med mjölk och 1 ägg. Vispa smeten slät. Skala och riv ca 4-5 medium stora potatisar och blanda ner i smeten. Smält olja och smör i stekpannan och klicka ut smet med ett decilitermått. Stek gyllenbruna och lägg på ugnsgaller. Låt raggmunkarna gå klara ca 10 min i 150g i ugnen, då steker du fläsket i stekpannan. Servera med lingon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s