Okategoriserade

Goda pippin

I helgen har jag gjort en kycklingrätt som jag såg på bloggen house of Philia. En vårig och fräsch rätt som jag kommer göra igen.

Dela ett spetskålshuvud i kvartar och lägg dem på bakplåtspappers klädd plåt. Hyvla smör över kvartarna och riv skalet av en citron över , salta och peppra ( svartpeppar) och kör in dem i ugnen på 200grader. Dela kycklingfiléer på mitten och stek dem i smör, salta och peppra. Ta ut plåten ur ugnen och lägg dit kycklingen. Pressa citron över kycklingen och ringla honung över alltihopa. Dela en citron i fyra bitar och lägg på plåten. In i ugnen igen och kör tills kycklingen är färdig. Serveras med dragon sås som man gör genom att lösa upp en kycklingbuljong tärning i 4 dl vatten, låt koka lite. Tillsätt 2dl creme fraiche, 2msk torkad dragon lite soja och salt och peppar efter smak. Sjud några minuter. Jag serverade risoni till men det går bra med ris eller klyftpotatis också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s