Okategoriserade

Perfekt för matlåda

Av köttfärs kan man göra mycket. Gårdagens middag bestod av spagetti och köttfärssås och eftersom jag köpte 2 kg färs passade jag även på att göra pannbiffar som jag fryser in för kommande middagar.

Pannbiff

2dl mjölk blandad med 1/2dl ströbröd för att svälla lite. Tillsätt dina favorit kryddor men tänk på att man får krydda på ganska mycket. Jag hade salt, svartpeppar, ca 2tsk dijonsenap, 1msk ostronsås, 1msk kalvbuljong, lite soja och torkad timjan. Blanda med färsen (jag hade 1kg) och provstek och smaka. Här kan du reglera smaken. Gör biffar,stek i smör

Jag brukar ge dem en fin stekyta därefter låter jag dem gå färdigt i ugnen på 175 grader. Under tiden biffar blir färdiga steker jag lök långsamt i smör.

Jag fryser in mina med lök och sky och tar fram dem en annan dag men annars så servera jag med potatis och skysås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s