Okategoriserade

Påskiga cupecakes

Jag skulle bidragit med en tårta till den traditionella påskbuffén hos mamma och pappa men eftersom pappa nu räknas tillhöra riskzonen ( 72 år idag) så bestämde vi att ses ute och grilla istället. Så jag har gjort cupcakes istället som man enkelt kan äta i handen.

Muffins ca 12 st

Rör ihop två ägg med 2dl socker. Smält 100gram smör. Blanda separat ihop 3dl mjöl, 2tsk bakpulver och 2tsk vaniljsocker. Rör ihop allting plus 1dl mjölk. Fyll 2/3 i muffinsformar och grädda 10-12min 200grader

När muffinsen svalnat fyller man dem med lemoncurd med hjälp av smal tyll och spritspåse

Lemoncurd

Riv skal och pressa saften av 2 citroner. Vispa 2 äggulor och ett helt ägg med 2dl socker ett par minuter. Tillsätt saft och skal i en bunke och sjud i vattenbad tills krämen tjocknar under ständig omrörning. Jag brukar strunta i vattenbad och köra kastrullen direkt på plattan men då får man röra hela tiden och passa noga annars blir det äggröra😱. Tillsätt 100 gram smör och rör tills det smält in i krämen, låt svalna. Håller sig länge i kylskåp.

Frostig

Vispa ihop 60 gram rumstempererat smör, 5 dl florsocker, 1tsk vaniljsocker, 100gram philadelphiaost och några droppar karamellfärg.

Glad påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s