Okategoriserade

Porterstek

Idag blev det långritt i det härliga vädret och rester till lunch men lite rejälare matlagning till kvällen, nämligen porterstek.

Välj en stek typ rostbiff, högrev. Jag bryner alltid köttet i smör först men det behöver man inte. Häll följande i en stekgryta: 3dl porter, 1dl koncentrerad svarta vinbärssaft. 0,5dl soja, 3buljongtärningar, 7 torkade enbär, 2gula lökar i bitar ( jag tog purjolök) 7 vitpepparkorn, 2tsk torkad timjan. Låt detta koka upp och lägg i köttet. Låt sjuda 1-1,5 Tim eller tills köttet visar 60-68 grader beroende på hur rosa man vill ha det. Vänd köttet under tiden. Ta av grytan och låt köttet dra medan man kokar potatis. Skär köttet i tunna skivor. Sila spadet tillsätt grädde, red av och smaka av med salt o peppar. Köttet serveras varm eller kallt med potatis, sås grönsaker och gelé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s