Okategoriserade

Oxrullader på mitt vis

Helg och helst ska man hålla sig hemma. Då kan man laga mat som tar lite tid och som för mig blivit lite bortglömd, så som oxrullader. Jag valde lövbiff som jag la ett lager dijonsenap på, en skiva bacon, morotsstavar, purjolök och en cornichon.

Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Stek i stekgryta med smör, salta och peppra.

Täck med vatten och smula i en buljongtärning och sjud ca 1 timme. Lägg rulladerna i en form, sila spadet och gör en sås av det genom att låta det koka ihop en stund. Tillsätt grädde och soja och red av den för tjockare konsistens. Häll såsen på rulladerna och ställ dem en stund i ugnen på 120grader medan du kokar potatis. Jag serverar med ärtor och gelé .

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s