Okategoriserade

Müsli

Jag är inte jätte förtjust i müsli och brukar inte köpa det men att göra egen är något helt annat. Då mitt hushåll nu för tiden är mindre väljer jag att göra en halv sats och det blir en burk färdig müsli. Det är lagom för oss, annars dubblar man receptet om man gör åt på mer.

Müsli

Blanda 2,5dl rågflingor, 2,5dl havregryn, 1,5 dl blandade frön ( pumpakärnor, linfrö, solroskärnor) 1,5dl kokosflingor, 1dl råsocker i en bunke.

Blanda 1dl vatten med 2msk neutral olja och stänk det över de torra ingredienserna och krama in vätskan. Häll upp i liten långpanna med bakplåtspapper i. In i ugn på 200 grader i ca 20 min. Rör då och då så inte müslin bränns. Ta ut och tillsätt1dl russin eller annan torkad frukt, blanda runt och låt svalna. Häll upp på burk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s