Okategoriserade

Min nya vardag

En dag kommer man till en punkt då man känner att man för tillfället är helt klar med det man arbetar med och så blev det för mig. Totalt färdig (för stunden i alla fall) med min lärargärning. Så eftersom jag har möjligheten så har jag sagt upp mig från mitt arbete och tagit ett eller två års pause beroende på om och när jag kommer på hur jag vill att min fortsatta arbetskarriär ska se ut. Jag vill betona att jag har älskat att undervisa och att arbeta med utbildning men jag känner mig totalt dränerad och vill inte bli en gammal bitter lärare som bara går till jobbet för att jag måste, och hade jag inte haft möjligheten att pausa så hade jag behövt någon form av förändring så att man fortfarande känner sig stimulerad av sitt arbete.

Nu har jag varit ”ledig” en månad och det är jätteskönt, som en semester ungefär men inte hinner man så mycket mer för att man inte jobbar. Jag går och skrotar i stallet med hästarna halva förmiddagen, promenera med hundarna i dagsljus, lagar mat och bakar. Det gjorde jag ju förut också men istället får att gå ut i stallet 05.15 gör jag det 07.30 och behöver inte skynda mig men när folk frågar om det inte är långsamt att vara hemma så känns det konstigt att jag inte har en massa dötid som jag borde. Något som är jätteskönt att slippa är söndagsångesten som jag haft sista året, den finns inte för jag måste tänka vilken dag det är :).

Jag har som plan att detta året gå på alla möjliga sorts kurser som jag alltid har velat gå på men inte tyckt att jag har haft tid med eller inte prioriterat. Så först ut var en kurs i hästföretagande, vallodling, gödselhantering och betesplanering som både jag och Benny deltog på och lärde oss många intressanta saker. Inom en snar framtid ska jag på en instagramkurs och en kurs i djurkommunikation. Sen får vi se vad det blir efter det men så roligt att få lära sig olika saker och träffa inspirerande människor.

Så jag går en spännande och mycket avkopplande vår till mötes och hoppas att kunna njuta av våren på ett annat sätt när man har ledig tid under dagtid. Tänk att få uppleva maj utan att ha högar att rätta och betygshets så man mår illa, det ser jag framemot. Jag hade en arbetskamrat en gång som sa att man borde strunta i all rättning och sätta sig under ett blommande äppleträd med ett glas vin och bara njuta av att det är så vackert så det ska jag göra. Nu har vi bara ett litet äppleträd men där under får jag knöka ner mig :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s