Okategoriserade

Julegröten

På Lucia och julaftons morgon försöker jag att se till så jag har kokat risgrynsgröt. Även vid den årliga granhämtningen serveras det gröt så då är det bra med ett smidigt recept. Detta recept gör att man slipper riskera att gröten bränner i botten.

Risgrynsgröt 10p

4dl grötris

8dl vatten

1,5tsk salt

1msk socker

13dl mjölk ( gärna gammaldags extra fet)

1dl grädde

3st kanelstänger

Gör så här:

Koka upp ris, vatten, salt, socker och kanelstång i gryta. Sjud ca 10 min. Tillsätt mjölk och grädde och ställ grytan i ugn på 125 grader i ca 1,5tim. Låt svalna på bänken. Ställ kallt om den inte ska ätas direkt. Tillsätt lite mer mjölk och ev. en smörklick vid uppvärmning. Serveras med socker och kanel eller vad man tycker om, hjortronsylt är en hit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s