Okategoriserade

1 juni

Tittar man ut på vädret idag kan man tro att det är 1 oktober eller möjligtvis november med regntung himmel och gråa moln. Så därför fick det bli soppa till lunch. Vi var i Vara på förmiddagen och köpte med oss stenugnsbakad baguette från konditori Nordpolen som vi åt till soppan

Potatis- och purjolökssoppa

4p

4-5 potatisar

10cm purjolök den grönadelen

Smör att bryna i

2 buljongtärningar, jag använde kyckling

0,5dl vitt vin

1L vatten

2dl grädde

Salt och peppar

Gör så här:

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Skär purjolöken i bitar och fräs ihop med potatisen i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt vin och grädde och mixa med stavmixern tills soppan blivit slät. Späd den med lite mer vatten om det behövs. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar.

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s