Okategoriserade

Thailändska fishcakes

När inspirationen tryter brukar jag leta lite recept på nätet som jag kan testa. I helgen testade jag några recept från underbara Clara. Ett av recepten var thailändska fishcakes och det var en trevlig bekantskap. Här kommer Claras recept (www.underbaraclara.se)

THAILÄNDSKA FISH CAKES

INGREDIENSER 4p

 • Laxfiléer
 • 1 Ägg
 • 3 Vitlöksklyftor
 • 1 lime (saft och skal)
 • Några matskedar fisksås
 • Färsk ingefära, stor som en tumme ungefär
 • Chilipulver (jag använde sambal olek)
 • Salt
 • 1 kruka färsk koriander
 • Någon matsked maizena
 • Ris, kokosflingor och sötsur sås till servering.
Print

GÖR SÅ HÄR

 • Lägg fyra halvtinade laxfileer i en matberedare. Knäck över ett ägg, finhacka vitlöksklyftorna. Riv det yttersta gröna skalet av en lime och använde det i smeten tillsammans med saften. Droppa över fisksås och hacka ner en bit färsk ingefära. Dofta över lite chilipeppar och salt. Och klipp ner en kruka koriander. Kör sedan mixern tills allting blandats ordentligt. Dofta då över lite maizenamjöl så att smeten “tar ihop” och kör den en ytterligare några sekunder.
 • Provstek en klick smet i en stekpanna med smör för att känna att den är lagom kryddad. Addera annars mer kryddor efter tycke och smak. Använd sedan två matskedar för att forma klickar av smet i stekpannan. Platta till dem lätt så att det blir biffar. Stek någon/några minuter på varje sida.
 • Servera med sötsur sås och kokosris. Det är helt vanligt ris som pimpats med rostad kokos. Rosta kokosflarnen i en stekpanna utan fett, tills de får färg och börja dofta. Blanda ner i det färdigkokta riset strax innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s