Okategoriserade

Lucka 6

Franska pepparkakor

Om man inte vill göra vanliga pepparkakor kan man göra franska eller skurna pepparkakor. Det går lite snabbare men smakar minst lika gott. Farmor gjorde alltid sådana här och ju tunnare desto knaprigare. Mina blev inte särskilt tunna denna gång men goda.

Franska pepparkakor

Smält 250g smör i en kastrull. Rör i 2,5dl socker, 1dl mörk sirap. Låt svalna. Finhacka 1-1,5dl mandel och blanda ner det och 2msk kanel, 1msk kryddnejlika, 0,5msk och 7dl vetemjöl. Arbeta ihop en deg och rulla ut den till 4cm rullar,.Platta till den lite, plasta in den och lägg den i kylen. Låt den gärna vila 1 dygn. Skär i skivor och grädda dem på bakplåtsklädda plåtar i 200 grader ca 5 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s