Okategoriserade

Soppa är underskattat

Man kan ju göra soppa på så mycket och nu är det ju säsong för alla våra rotsaker och grönsaker. I veckan gjorde jag blomkålssoppa och till det en god toast.

Jag brukar fräsa valfri grönsak/rotsak med lite lök i smör och sedan kokar jag den i valfri buljong. Ta ur i detta fall blomkålen och mixa den med lite av buljongen. Häll tillbaka i kastrullen och späd med resterande buljong till bra konsistens och tillsätt lite grädde. Koka upp och smaksätt med ev. mer buljong, salt och peppar.

Toasten gjorde jag så att jag stekte ett par brödskivor i lite smör. Lade på en skiva skinka, lite avokado och en ostskiva, klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s