Okategoriserade

Midsommar

Vi firade vår midsommar sedvanligt med lunch hos mamma och pappa. Vi bidrar alltid med något till lunch bordet och jag hade med mig tre sorters sill( lök, rom och ramslökssill ). Jag gjorde också en pavlova

Pavlova

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa 5 äggvitor till hårtskum

Tillsätt 3,5dl socker och vispa i 5 min

Vänd ner1,5tsk majsstärkelse

Bred ut en rund platta på bakplåtspapper och spritsa en kant runt

Sänk ugnen till 125 grader och sätt in marängen. Grädda ca 45 minuter, ta ut och låt kallna helt på plåten. Ta bort pappret och lägg upp på fat. Vispa grädde och garnera med bär. Jag hade även lite vispad rabarepannacotta som jag hade över i men man kan ta lite mosade när eller någon curd om man inte bara vill ha grädde.

På kvällen firade vi hos min syster och svåger och där bjöds vi på god Skagen med asiatisktouch i rispapper, ugnsbakad röding och midsommar tårta

Idag avslutar vi midsommarfirandet med att äta rester

Glad midsommar och fin fortsättning på sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s