Okategoriserade

Fullkornsfrallor

När jag bakar mitt frukostbröd använder jag mig av ett grundrecept som man sedan kan variera som man vill.

Mitt grundrecept

1 pkt jäst

5dl vätska

Ca2-3msk fett

2tsk salt

1msk något sött så som honung, sirap m.m

Mjöl så att degen släpper kanterna men fortfarande lite kladdig. Bättre med en lösare deg än för hård då du vid utbaket kan fixa till den lösare. Tricket är att låta degblandaren arbeta degen ordentligt ca 3-4 min. Sen jäsning 1 timme. Utbak. Jäsning 30 min och ev. Pensling av uppvispat ägg, någon topping. In i ugn med temperatur och tid beroende på hur du bakat ut dem. Högre värme kortare tid för portionsbröd, lägre temperatur och längre tid för limpor. Grundrecept ger ca 12 frallor eller en stor limpa.

Idag valde jag vatten och mjölk som vätska, jag valde honung som sötningsmedel och tog hälften fullkornsdinkel och lika mycket vetemjöl. Toppade dem med en frömix som innehåller solrosfrö, linfrö och pumpakärnor.

Sen förberedde jag cupcakes till påskafton också men det visar jag en annan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s