Okategoriserade

Skaldjursfond

När vi har ätit räkor eller kräftor brukar jag frysa in skalen och när jag tycker att tiden finns kokar jag fond på dem. Ikväll ska jag göra en fiskrätt med räkor så jag har skalat räkor och passar då på att göra fond. I frysen hade jag också kräftskal.

Skaldjursfond på mitt sätt

Fräs en hackad gul lök med slantar av två morötter i olja. Tillsätt två krossade vitlökar en msk tomatpuré och ca 2dl torrt vitt vin. Tillsätt dina skal och täck med vatten. Koka ca 30 min. Sila av och koka spadet ytterligare för mer koncentrerade smak. Här tillsätter jag lite sambal olek för lite hetta.

Låt svalna och frys i muffinsplåt precis lagom portion att ta fram när det är dax att göra sås eller soppa .

En kommentar på “Skaldjursfond

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s