Okategoriserade

Helgkaka

Jag tycker det är så bra att baka en kaka inför helgen. Kommer någon på besök så har man något att bjuda på. Även om ingen kommer på besök försöker vi fika lite ihop jag och Benny så man känner att det är helg. Blir det något kvar fryser man in till en helg med mindre tid för bakning.

Idag blev det morotskaka. Receptet ger en stor rejäl kaka så jag valde att grädda i två mindre aluminiumformar så jag fick två kakor istället. En till helgen och en till frysen.

Som garnering använde jag mig av kokos som färgades orange. Receptet hittade jag i vår kokbok, bytte dock ut ingefäran mot kardemumma istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s