Okategoriserade

Dofter och minnen

Så här på våren när jorden börjar vakna till och allt börjar spira. När alla efterlängtade blommor slår ut så finns det en massa dofter som ger en mängd associationer. Tillexempel när jag ser kabbeleka eller tussilago

så tänker jag på mina tidiga år då vi bodde i Gråbo. I det torra fjolårsgräset när vi var på väg mot ridskolan som låg precis där vi bodde så hittade vi små tussilago tidigt på våren. Dom har en särskild doft som jag förknippar just med det minnet, att det var vår innebar också att man fick ha poncho och schalett och träskor ( år 1977 typ).

När man pratar om dofter så får man inte glömma liljekonvaljerna med sin starka, ljuvliga doft. Den påminner mig om morsdag som det är by the way på söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s